Restaurang Station linje.png

KVÄLLSMENY

From 2 oktober 2018

 

SMÅRÄTTER & TILLBEHÖR

Liten skaldjurssoppa
halstrad kammussla, räkor och citronsyltad gurka 145.–

Toast Skagen
räkor, löjrom och smörstekt toast 139.–

Lättrökt Gös
med selleripuré, äpple och kavringskrutong 145.–

Liten råbiff
med krasse, pepparrot och kapris 139.–

Charkuterier
4 sorters charkuterier, vårt hembakade bröd, oliver och kaprisblommor 1 p 139.– / 2 p 255.–

Liten tomatsallad 39.–

Liten grönsallad 39.–

Padrones
med havssalt och svarta oliver 65.–

Pommes frites 45.–
med tryffelaioli, comtécrème eller béarnaise 70.–


KÖTT

Kryddstekt kronhjort med rostad rödbetspuré, grönkål , Karl-Johansvamp och lingonsky 255.–

Grillad hängmörad biff med béarnaise, tomatsallad och pommes frites 275.–

Råbiff med krasse, pepparrot, kapris och pommes frites 235.–

Köttbullar med gräddsås, pressgurka och rårörda lingon 155.–

VEGETARISKT

Sallad Chèvre Chaud, förrätt
rödbetor, spenat, rostade hasselnötter och hallon 139.–

Grillad halloumi, förrätt
med avocado, citron och rosmarin 125.–

Grönärtscroquetter, varmrätt
med comtécrème, puylinser och kantareller 175.–

Butternutpumpa, varmrätt
bakat höstäpple med grönkål, rostad rödbetspuré och västerbottensost 189.–


Caviar

Med smetana, rödlök och smörstekt toast:

Polanco Sibirian Reserve 10 g 305.–

Kalixlöjrom 30 g 385.–

Amerikansk löjrom 30 g 245.–


FISK

Halstrad fjällröding med smörstekta kantareller, rökt sidfläsk och rödvinssky 245.–

Fisk- och skaldjurssoppa med kammussla, ångkokt fisk, räkor och rotfrukter 225.–

 
 

 
 

DESSERTER

Crème brûlée 65.–

Chokladterrin
med hallon, mynta och pistagenötter 80.–

Dagens chokladtryffel 25.–

Dagens sorbet 50.–

OSTAR FRÅN HERVÉ MONS

Med marmelad och fröknäcke

1 bit 35.–

3 bitar 95.–